Eb- en vloedmanegebodems

Binnen de paardensport wordt het belang van een goede manegebodem algemeen erkend. Een zware, gladde, onregelmatige of harde manegebodem levert onnodige blessurerisico’s op en vermindert de prestaties van zowel paard als ruiter.

De ideale manegebodem biedt de perfecte balans van stabiliteit en veerkracht. Maar dit blijkt nog steeds makkelijker gezegd dan gedaan. Nog veel te vaak horen wij klachten over te natte, bevroren,  zware of stoffige manegebodems.

Een eb- en vloedmanegebodem realiseert een stabiele toplaag voor jaarrond gebruik. U bepaalt zelf de stabiliteit en schokabsorptie van uw bodem en beregening is niet langer noodzakelijk. Bovendien bestaat deze milieuvriendelijke oplossing voor 100% uit natuurlijk materiaal, wat eventuele stortkosten tot een minimum reduceert.

Hoe werkt een eb- en vloedbodem?

De bodem wordt uitgegraven en bedekt met een stevig, waterdicht folie. Op dit folie wordt de drainage gelegd. Er wordt een bron geslagen en de bodem wordt gevuld met in totaal 40 cm zand. Deze laag bestaat uit stabiel drainerend zand en een speciale toplaag van twee verschillende soorten hoogwaardig manegezand.

De bodem wordt vervolgens op de centimeter nauwkeurig geëgaliseerd en de drainage wordt aangesloten op het waterreservoir en de bronpomp.

Het unieke drainagesysteem in combinatie met de bodempomp regelen uiteindelijk volautomatisch het gewenste waterpeil in uw bodem. Bij regen wordt het overtollige water afgevoerd; bij droogte wordt het water automatisch uit het waterreservoir gepompt en gebruikt om uitdroging van de toplaag te voorkomen.

Onderhoud

Een manegebodem is niets anders dan elk ander product wat u aankoopt; hoe vaker u deze gebruikt, hoe sneller het slijt. Een servicebeurt kan afhankelijk van het gebruik om de drie, zes of twaalf maanden nodig zijn. Straathof Manegebodems verzorgt ook het onderhoud aan manegebodems.

Onderhoud

Afwerking

Onze ruime ervaring binnen cultuurtechnische werken zorgt ervoor dat wij u kunnen helpen met een professioneel aangezicht van uw hele terrein.

Afwerking

Manegebodems